Algemeen voeding

Algemeen

Saffraan wordt gewaardeerd om zijn unieke smaak. Saffraan kan voorbereid worden met zoete en hartige gerechten. Maar je moet voorzichtig zijn met de dosering, omdat het een gerecht bitter kan maken.

Saffraan wordt gebruikt in visbouillons zoals de Franse Bouillabaisse alsook de Griekse Brodetto wordt nog steeds saffraan gebruikt voor de kleur en smaak.
Moren brachten saffraan naar het zuiden van Spanje te Andalusië. Onder invloed van de Moren werd de Paella te Vallencia met saffraan gemaakt. Rijstgerechten kregen saffraan voor de kleur en geur effecten.

Ook in Spaanse gerechten als Fabado Asturiana (echte bonensoep uit Asturia) en Pot Gallego (stevige maaltijdsoep uit Galicië) wordt saffraan gebruikt.

Albondigas al azafran, gehaktballetjes op basis van een saffraansaus uit La Mancha zijn heerlijk als tapas bij een borrel, zo ook de Spaanse Tortilla of aardappelomelet met saffraan.

De Sopa de cebolla con azafran, een apart en lekker uiensoepje met saffraan, sherry met saffraan en amandelen als de Montadito de centolla con azafran, een sandwich met krab en saffraan.

De Mojo picron Canario, een hete looksaus van de Canarische keuken die vaak gebruikt wordt voor aardappelgerechten, de Mejillones al azafran mosselen met saffraan, een ware klassieker net zoals de Arroz con azafran (smeuïge rijstpap met saffraan).

De Gazpachos Manchegos, herderspotje van konijn met saffraan uit regio La Mancha of de Zarzuela de pescado, een kenmerkend vispannetje met saffraan, ook echt Spaans.

In het Spaanse Teruel wordt de crème brulée met saffraan bewerkt. Ook in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken heeft men de Chimichurri de azafran, een sausje als marinade van saffraan.

In Noord-Italië en Zwitserland doet men saffraan in de risotto. Saffraan kan je toedienen aan een cake, … heerlijk in een limoencake zoals de Cornisch Saffran Cake, een recept van Lena Thomas (1971).

In Indië is saffraan absoluut aanwezig: Rijst, “safron noodles”, zoetigheden en ijsfabricages. Indië gebruikt saffraan bij religieuze rituelen in de Ayurveda.

In Saoedi-Arabië wordt de Arabische koffie met saffraan alsook kardamon gemaakt.

Olie op basis van saffraan: Een vinger snufje saffraan en vermalen met de vingers over een schotel met de olie van uw keuze (een lichte olie zonder sterke smaak is het best). Laat de saffraan filamenten intrekken zodat de olie gedurende 5 minuten maar idealiter tot 1 uur kan inwerken.

We raden olijfolie of een olie met niet te sterke smaak aan zodat de saffraan niet wordt overstemd. De olie van saffraan wordt gemaakt door het inbrengen van saffraan en kruiden in de olie hierdoor kunnen de actieve chemicaliën in de saffraan doordringen en wordt de olie gekleurd door de rode kleur van saffraan.

Voorbeeld gerechten:

– Kip met Saffraan
– Rijst van saffraan
– Saffraan en basmatirijst
– Paella
– Bouillebase
– Amandel saffraan curry
– Kip stoofpot met venkel en saffraan
– Saffraan ijs
– Saffraan biscuit
– Vis bouillon met oesters en saffraan
– Saffraan cake

Saffraanrijst & “Barberries” is een klassiek saffraanrecept gemaakt van saffraan en witte rijst die wordt gekookt in groentebouillon om deze smaken in de rijst te laten doordrenken als het kookt. Saffraan rijstgerechten zijn in allerhande soorten gerechten bekend over de hele wereld.

Het maken van de perfecte Perzische basmati saffraanrijst thuis is zo gemakkelijk. Hier is een Perzische saffraan rijstrecept voor u om uit te proberen.

De combinatie van de saffraan specerijsmaak met de gekarameliseerde ui zorgt voor een boterachtige en romige smaak en textuur aan het gerecht. Gebruik witte basmatirijst voor het beste resultaat, geen gebruik maken van langkorrelige of bruine rijst in dit recept. Ook vanuit de perspectieven van de prachtige saffraankleur wilt u dat de witte basmatirijst die de kleuring heeft en lijkt nog het meest visueel aantrekkelijk voor het oog en zoals het gezegde gaat u eerst eten met je ogen, dus zowel voor deze redenen gebruiken witte basmati en geniet je van saffraanrijst.

Serveer de saffraanrijst op een en bestrooi met wat saffraanstrengen; barberries voor hun bitter zoete smaak en mooie visuele aantrekkingskracht als een finishing touch.

Na de maaltijd doorspoelen met een heerlijke kop saffraanthee.

Koop de beste kwaliteit saffraan kruiden zoals PureSaffraan®, dat is de beste van alle saffraan in de wereld. U hoeft alleen maar een kleine vingersnufje saffraanfilamenten van de PureSaffraan® te gebruiken, dus het is de kosteffectief en gaat een lange tijd mee. Voor de beste saffraan en rijst te maken gebruikt u de beste kwaliteit saffraan PureSaffraan®.

Bereik ons via whatsapp
1
PureSaffraan